facebook tracking

Dennis Schirmer – Sjukgymnast på SATS

Jag heter Dennis Schirmer och arbetar som Sjukgymnast på SATS sedan 2011. Jag blev klar Sjukgymnast 2009 och jobbade mina första år på ett sjukhus med både öppenvård och ortopedisk slutenvård. Jag fick upp ögonen för SATS då en av mina tidigare kollegor fått anställning här och hon rekommenderade mig att söka tjänsten, någonting jag är väldigt tacksam över idag. Jag har alltså haft liknande arbetsuppgifter inom landstinget tidigare men skillnaderna är stora om jag jämför med vad jag gör idag. Jag har bättre förutsättningar vad gäller träningsytor och utrustning, jag har mer motiverade kunder och jag får mer feedback på mitt arbete – både från min chef och från kundundersökningar.

Som sjukgymnast på SATS har jag alltid 40 minuters besök med mina kunder, och jag har alltid en kund åt gången. Det innebär att jag kan ha fullt fokus på den person som är framför mig och jag hinner med både träning i gymmet och behandling på mitt rum om så behövs.

En positiv sida med att arbeta på SATS är omväxlingen mellan olika typer av kunder. En vanlig dag kan jag träffa både kunder som fått besvär efter sitt kontorsarbete och kunder som idrottar/tränar på hög nivå och därigenom drabbats av någon skada. När det kommer till idrottarna har man verkligen möjlighet att rehabilitera dem hela vägen tillbaka till träning och tävling oavsett nivå, eftersom vi har så fina förutsättningar både när det gäller utrymme och utrustning i gymmet.

Någonting som jag uppskattar, och som flera kunder påpekar varje år, är att rehabiliteringen bedrivs i en frisk miljö. Istället för att gå till ett sjukhus, en vårdcentral eller liknande instans där man möts och omges av sjuka människor får man nu rehabträna i ett gym med friska individer som tränar för sitt välmående.

De flesta sjukgymnasterna på SATS arbetar självständigt på ett center, precis som jag själv gör på SATS Odenplan. Det innebär att jag får en stor roll på centret och naturligt är den som rådfrågas av gruppträningsinstruktörer och PTs när det kommer till skador och rehab. De gånger jag själv vill diskutera eller rådfråga kring en kund är det alltid enkelt att slå en signal eller skicka ett mail till en kollega, sammanhållningen i Sjukgymnastgruppen är väldigt bra trots vår geografiska spridning.

Varje år har vi flera interna utbildningsdagar där fokus ligger på träning- och behandling av för oss relevanta skador. Då träningstrenderna den sista tiden innehållit mycket olympiska lyft har vi exempelvis haft utbildning i både styrkelyft och tyngdlyftning för att dels förstå hur potentiella skador uppkommer, men också för att kunna korrigera våra kunders teknik så att de inte råkar ut för samma bekymmer igen. På samma sätt ska vi under hösten djupdyka ner i löpteknik och löpskolning för att ännu bättre kunna möta kunderna från motionsspår och löparbanor.Genom det här arbetssättet ser SATS till att vi Sjukgymnaster är väl förberedda och kunniga för att möta kunder med höga ambitionsnivåer och krav.

Mitt nästa yrkesmässiga mål är att bli Specialist i Idrottsmedicin. Min chef, Tobias Rollne, är Specialist i både Idrottsmedicin och OMT vilket gjort att jag på ett enkelt och smidigt sätt kunnat påbörja min specialisering internt. Då vi i dagsläget är flera som genomgår vår specialistutbildning kan vi dra nytta av varandra och hjälpas åt i vissa delmoment. På så sätt upplever jag att specialistutbildningen blir ännu ett strå vassare.

Inledningsvis nämnde jag att jag nu har mer motiverade kunder än tidigare, och jag tänkte gå in på det lite närmre. Precis som vilken annan sjukgymnast som helst möter jag ett stort spektrum personer med olika problem. Dock så är en väldigt stor andel av mina kunder högpresterande individer, oavsett om det gäller deras arbete eller deras träning. Det innebär att de också ställer höga krav på sin omgivning, i det här fallet mig som sjukgymnast. Den kravbilden och kundernas egna höga ambitionsnivåer är någonting som tar fram det bästa i mig – det har jag inte känt på tidigare arbetsplatser och det är nog det som ger mig den där lilla extra kicken när jag går till jobbet.

Sammanfattningsvis; Det är bra att alltid ha 40 minuters besök med mina kunder så att jag verkligen hinner med det jag ska och kan fokusera fullt ut på att bedriva bästa tänkbara rehabilitering. De kontinuerliga vidareutbildningarna inom idrottsmedicin och OMT gör att man känner sig väl förberedd för att sina kunder, både när det kommer till undersökning och träning/behandling. Den aktiva och friska miljön är ett stort plus både för mig som sjukgymnast och för mina kunder!

// Dennis Schirmer, Leg. Sjukgymnast SATS Odenplan

Den 5:e september är det sista ansökningsdag för tjänsten som Sjukgymnas i Globen! Passa på att sök i dag under http://jobb.sats.se/jobs/1573-sjukgymnast-till-sats-globen

Väx med oss

Det finns inga lediga jobb som matchar dina val.
Connecta med oss för att hålla dig uppdaterad med nya jobb.

Alla jobb
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor