facebook tracking

”I min karriär har jag väldigt stor nytta av min vinnarskalle”

"I en annonsbilaga i Svenska Dagbladet om framtidens företag berättar Mattias Svensson om sin karriär på SATS"

MÅNGA SOM VILL komma i form söker sig till något av SATS träningscenter. Att vara aktiva när det gäller medlemmarna, både befintliga och blivande, gör att SATS ligger i branschens framkant.

Mattias Svenson är platschef på SATS Sjöstaden i Stockholm.Efter utbildningen i folkhälsa och biomedicin sökte han sig till SATS, eftersom han var intresserad av att jobba i träningsbranschen.

Vad var det som lockade med SATS?
– Dels att det är ett stort företag, men också för att flera kurskamrater jobbade på SATS och berättade att företaget uppmuntrar till intern rörlighet och erbjuder många utveck­lingsmöjligheter. Sedan är också träningsbranschen relativt ung och föränderlig. Det händer saker hela tiden och SATS är det företag som går i bräschen.

Hur har din utveckling sett ut på SATS?
– Jag började som säljare och jobbade med det i ett år. Parallellt gick jag SATS Management Trainee, ett program där man får en förberedande utbildning i att arbeta som platschef. Efter att ha varit platschef i Göteborg flyttade jag sedan upp till Stock­holm för att jag ville utvecklas mer inom försäljning. Mitt mål var att jag ville jag bli företagssäljare samtidigt som jag siktade på titeln Årets säljare. Jag jobbade stenhårt i ett års tid, och blev nominerad, men tog inte hem pokalen. Jag blev dock företags­säljare, så den drömmen gick i uppfyllelse. Efter att ha arbetat som företagssäljare var jag med och startade upp och drev en avdelning som jobbar mot våra befintliga medlemmar med syfte att få dem att stanna kvar på SATS så länge som möjligt. När jag sedan såg att SATS skulle öppna i Hammarby Sjöstad tvekade jag inte en sekund innan jag sökte jobbet som platschef.

Vilka egenskaper har du haft nytta av i karriären?
– Jag har en bakgrund inom idrottsvärlden och har väldigt stor nytta av min vinnarskalle. Att ha en obestridlig vilja att skapa bra resultat är en grundsten i allt jag gör. Idrottsvärlden har även påverkat mitt ledarskap då jag försöker lyfta fram det människor är bra på och boosta deras självförtroende.

Berätta om ett tillfälle när du har varit stolt över din insats!
– Att ha varit med och startat upp en ny avdelning på SATS som fokuserar på våra befintliga medlemmar är jag otroligt stolt över. Den drev jag i ett års tid, och det var kul att jobba med medlemmarna och få dem att trivas och fortsätta träna hos SATS.

Vad är SATS riktigt bra på?
– Att ta tillvara den kompetens som finns inom organisatio­nen. Jag fick en väldigt bra start i och med att jag kom med i traineeprogrammet så pass tidigt. Jag har hela tiden känt att företaget tror på mig, vilket har betytt mycket.

Har det påverkat ditt eget chefskap?
– Ja, eftersom jag själv har erfarenhet av hur viktigt det är för motivation och drivkraft att ha en plan för sina anställda. Jag har en receptionist som kommer gå upp till att bli personlig tränare, det ska bli otroligt kul att följa hans utveckling och se honom växa med uppgiften.Det är faktiskt två av våra tidigare vd:s som börjat som tränare och sen jobbat sig hela vägen upp. Det känns väldigt inspirerande!

MATTIAS SVENSON
Titel: Platschef.
Utbildning:Folkhälsovetenskap och biomedicin inriktning fysisk träning, Högskolan i Halmstad, examen 2007.
Vilket är ditt viktigaste karriär­val?Det var när jag valde att söka vårt traineeprogram. Då bestämde jag mig för att satsa och växa inom organisationen. Jag började ta min karriär på allvar och i huvudet målade jag upp en plan för hur jag skulle göra. Istället för att bara vara en dröm blev det konkret.

Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor