facebook tracking

Arbetsmarknadsdag på GIH för fjärde året i rad 02 Mar 13:32

Den 23 februari var det dags igen för arbetsmarknadsdag på Gymnastik- och Idrottshögskolans. Pia Sundhage inledde dagen med en mycket inspirerande föreläsning! Det var ett högt intresse från studenterna som gladeligen besökte vår längdhoppsmatta i år igen och extra kul att vi kände igen fler av dem från förra året. Mellan hoppen hann vi prata om rollen som Personlig tränare och hur man kan kombinera den tjänsten med sina studier, vi hoppas att vi lyckades väcka intresset hos några:)

Priset i längdhoppstävlingen var en vidareutbildning från SAFE så vi säger stort GRATTIS till vinnarna i dam- och herrklassen.

Adjani Hjert Goli på fina 2,49 meter i damklassen och Markus Hermansson på rekordlånga 3 meter i herrklassen!! Vilken prestation!

Här ser vi David Tainton lära ut bästa tekniken till studenterna.

SATS Awards 2016 genomfördes på Berns den 7 oktober! 17 Oct 15:23

SATS stora event, SATS Awards arrangerades för andra året i rad på Berns i Stockholm. Där delades ett flertal priser ut i olika kategorier och där vi också gästades av fantastiska Måns Zelmerlöw.


I år har vi tagit fram ett nytt pris, Årets Gruppträningsinstruktör som röstades fram av våra medlemmar, ett mycket prestigefullt pris.

Vinnaren i år blev Rebecka Åkerdahl där nomineringen löd:

Årets grupptränare tilldelas en person som under flera år varit med och starkt bidragit till SATS framgångar. I nomineringar från kunder beskrivs vår vinnare som en motiverande optimist med en hög kompetens och äkta närvaro. Vår vinnare företräder på bästa sätt det SATS är idag och det vi vill vara i framtiden. Våra kunder och dina kollegor älskar verkligen dig och vi är därför extra glada att du finns hos oss både live och online.


Stort Grattis Rebecka!

Vi säger också Grattis till bland andra Sandra Flachsbinder som blev årets Platschef, Tepp Sangasri som blev årets SATS Ambassadör och ALLA ni andra.

Stort Grattis!

SATS:ar på barn och ungdomar 14 Oct 10:23

Fysisk aktivitet för barn är viktigt. Det är en av anledningarna till varför SATS är engagerad i ett EU-projekt som handlar om att få barn mellan 8-12 år att förstå vikten av att röra på sig regelbundet.

Projektet som heter ALCIS - Active Learning for Children in Schools – innebär att SATS håller i fyra olika träningspass med 3:or, 4:or, 5:or och 6:or på Rösjöskolan i Täby. För projektet som stort kommer totalt 15 000 europeiska skolbarn på ett träningspass vid två tillfällen.

Sveriges deltagande arrangeras av branschorganisationen Almega Friskvårdsföretagen och friskvårdsanläggningar hos Actic, SATS och Studio Aktiverum. Den 13 september i år samlades 1 800 skolbarn från 17 skolor för ett lekfullt och svettigt träningspass.

- Vi är otroligt glada att svenska skolor och friskvårdsföretag engagerar sig för en bättre folkhälsa. Vi befinner oss i ett läge där ohälsa kryper längre ner i åldrarna och fysisk aktivitet är ett av de bästa sätten att hålla sig frisk, säger Gustav Wiel-Berggren, branschansvarig Almega Friskvårdsföretagen.

ALCIS-projektet är ett sätt för och EU-kommissionen att uppmärksamma på, och informera om, vikten av fysisk aktivitet, menar Gustav Wiel-Berggren.

- Förutom träningspassen delar vi även ut aktivitetsplaner med fakta och tips kring fysisk aktivitet. Det är viktigt att berätta att det finns fysisk aktivitet som passar alla, det behöver inte vara lag- eller bollsport. De positiva hälsoeffekterna av att leka på rasten eller cykla till skolan är precis lika stora.

Utöver Sverige deltar anläggningar och skolor i Belgien, Irland, Italien, Litauen, Nederländerna, Storbritannien, Polen, Tjeckien och Spanien i projektet.

SATS är stolt samarbetspartner till Mentor! 29 Aug 15:39

Den ideella organisationen Mentor arbetar för att ge ungdomar självkänsla och kraft att växa genom mentorskap. Syftet är att stärka dem i att fatta positiva beslut och avstå från våld och droger. Vi på SATS är stolt samarbetspartner till Mentor och vill nu hjälpa dem att sprida budskapet om att fler mentorer behövs.

”Fyra av tio unga har ingen vuxen som lyssnar på dem. Nästan hälften har ångest inför framtiden. Vi behöver företagens hjälp! Var med och hjälp oss sprida vårt budskap så att fler ungdomar får en egen mentor.”


Läs mer om Mentor här

Malin Schulz, Personlig tränare på SATS besteg Kilimanjaro – trots MS 08 Jun 08:45


”Min MS? Det är väl jag som ska upp?”, säger Malin Schulz när en bekant sätter sig emot hennes beslut att bestiga Kilimanjaro.

Få människor är så inspirerande som Malin, hon är personlig tränare här på SATS, har den kroniska sjukdomen MS, multipel skleros, och i januari besteg hon Kilimanjaro. Det var en stor personlig seger och ett sätt för henne att utmana sin kropp och sjukdom. Nu fortsätter hon att utmana fler med MS genom att vara ambassadör för ”MS-utmaningen”. Se filmen om hennes otroliga resa!

Se filmen här